Qeveria e Kosovës mbrëmë ka mbajtur mbledhjen e 19-të me radhë, ku në këtë mbledhje mori vendim për shkarkimin e bordeve të përkohshme të drejtorëve në katër ndërmarrje publike.

Sipas njoftimit për media, Qeveria Hoti ka shkarkuar bordin e drejtorëve të: Ndërmarrjes Publike, Kompania Rajonale e Ujësjellësit KRU “Prishtina” Sh. A.; Ndërmarrjes Publike Qendrore NPH “Ibër – Lepenc” Sh. A.; Ndërmarrjes Publike “Korporata Elektroenergjetike e Kosovës – KEK” Sh. A. dhe Ndërmarrjes Publike KRU “Hidroregjioni Jugor”, Prizren Sh. A.

Qeveria ka emëruar po ashtu anëtarët e rinj të bordet e përkohshme në këto ndërmarrje si vijim:

1. Bordi i Përkohshëm i NP, KRU “Prishtina”, në këtë përbërje:
Labinot Dedushi, Kryesues, Drejtor;
Agim Miftari, Drejtor;
Arlind Haziri, Drejtor;
Linda Spahiu, Drejtore.

2. Bordi i Përkohshëm i NPH “Ibër Lepenc” Sh. A., në këtë përbërje:
Marigona Hamdija, Kryesuese, Drejtore;
Aferdita Llumnica, Drejtore;
Enver Rrustemi, Drejtor
Dejan Radojkoviq, Drejtor.

Qeveria shkarkon bordin e KEK-ut, “Ibër Lepencit” dhe “Hidroregjionit Jugor” Qeveria shkarkon bordin e KEK-ut, “Ibër Lepencit” dhe “Hidroregjionit Jugor”

3. Bordi i Përkohshëm i NP “Korporata Elektroenergjetike e Kosovës – KEK” Sh. A., në këtë përbërje:
Hysen Fazliu, Kryesues, Drejtor;
Egzon Berisha, Drejtor;
Petrit Ibraj, Drejtor;
Fatime Grajcevci, Drejtore.

4. Bordi i Përkohshëm i NP Kompania Rajonale e Ujësjellësit – KRU “Hidroregjioni Jugor” Prizren Sh. A., në këtë përbërje:
Zambeze Guraziu, Kryesuese, Drejtore;
Edmond Hoxha, Drejtor;
Mirzet Dzogovic, Drejtor;
Agron Shala, Drejtor.

Në këtë mbledhje pika e parë që mori miratimin e Qeverisë së Kosovës ishte vendimi për ndryshimin dhe plotësimin e vendimit të Qeverisë nr. 13/15 të datës 22 korrik 2020, për themelimin e Komitetit Ndërministror për përzgjedhjen e projektit për Kompleksin Memorial “Adem Jashari” në Prekaz. Me këtë plotësim-ndryshim anëtar i Komitetit Ndërministror është edhe Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit. Ky vendim është pjesë përbërëse e vendimit të Qeverisë nr. 13/15 të datës 22 korrik 2020. /Telegrafi/