Presidenti rus, Vladimir Putin nënshkroi një ligj që e lejonte atë të jetë kreu i shtetit për dy mandate të tjera.

Mandati i tij aktual do të mbarojë në vitin 2024. Ligji u miratua nga parlamenti javën e kaluar, në përputhje me ndryshimet kushtetuese të vitit të kaluar.

Ndryshimet nënkuptojnë se president mund të bëhet çdo qytetar, i cili është të paktën 35 vjeç dhe ka jetuar në vend për të paktën 25 vjet si dhe nuk ka pasur shtetësi ose leje qëndrimi në një vend tjetër.

Putini, tani 68 vjeçar gjersa u zgjodh udhëheqës i shtetit rus në vitin 2000 gjersa mund të qëndrojë si president deri në vitin 2036, raporton reuters.

Reklama

Ai ishte president deri në vitin 2008, kur Dimitri Medvedev u zgjodh në atë pozitë dhe pastaj katër vjet më vonë u rizgjodh president dhe e mban atë pozitë deri më sot. /Telegrafi/

Reklama