Pulat në një fermë të shpezëve në Francën veriperëndimore dyshohet se kanë vrarë një dhelpër, e cila ishte përpjekur të futej në kafazin e tyre.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, dhelpra mendohet të ketë hyrë në strehën e tyre në një shkollë bujqësore në muzg javën e kaluar.

Dhe kanë qenë nxënësit në shkollën Le Gros Chêne në Brittany ata që zbuluan trupin e dhelprës mëngjesin e ardhshëm kur bënë raundet e tyre për të kontrolluar pulat.

“Në një qoshe, gjetëm këtë dhelpër të ngordhur”, tha Pascal Daniel, kreu i shkollës për AFP. “Kishte një instinkt të bagëtisë dhe ata e sulmuan atë me sqepat e tyre”.

Ferma thuhet se ka një kafaz pule që është i hapur gjatë gjithë ditës, dhe pulat e kalojnë pjesën më të madhe të ditës jashtë. /Telegrafi/