Është publikuar videoja mbi masat dhe rregullat në lidhje me fillimin e vitit të ri shkollor në Shqipëri.

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Besa Shahini në Facebook tregon se si do të jetë mënyra e qëndrimit dhe mësimit në klasë.

“Gjatë qëndrimit dhe mësimit në klasë, pa diskutim nxënësit dhe mësuesit do t’iu nënshtrohen rregullave strikte që kanë në fokus ruajtjen e shëndetit të gjithsecilit”, shprehet Shahini.

Gjatë procesit mësimor, mësuesi qëndron në klasë duke respektuar distancimin social dhe fizik me nxënësit dhe mësuesit e tjerë në 2 metra.

Ndërkohë brenda klasës, nxënësit qëndrojnë të ulur nga një nxënës në bankë, dhe bankat në të paktën 1.5 metra larg njëra-tjetrës.

Ministria e Arsimit prezanton tre skenarët e mësimit në Shqipëri Ministria e Arsimit prezanton tre skenarët e mësimit në Shqipëri

Në klasat ku kjo nuk është e mundur, nxënësit do të ndahen në klasa të tjera. /Telegrafi/