Era e keqe e gojës te qentë zakonisht ndodh për dy arsye

Shkaku më i zakonshëm i erës së keqe të qenve është higjiena e dobët orale.

Domethënë, është e nevojshme që qenit t’i lahen rregullisht dhëmbët, por kjo ndonjëherë nuk është e mundur sepse qeni nuk është mësuar me këtë proces, transmeton Telegrafi.

Duhet të filloni të kujdeseni për higjienën e tij orale kur ai është akoma këlysh dhe ta mësoni me atë proces.

Një tjetër shkak mund të jenë problemet me tretjen. Nëse e keni ndryshuar ushqimin që i jepni qenit tuaj dhe ai ende ka erë të keqe, ka mundësi që këto të jenë vërtet probleme.

Në mënyrë që qeni juaj të mësohet me larjen e dhëmbëve rregullisht, duhet ta mësoni atë derisa është ende këlysh të fillojë të kujdeset për higjienën e tij orale dhe ta mësojë atë me këtë proces.

Një tjetër shkak mund të jenë problemet me tretjen. Nëse e keni ndryshuar ushqimin që i jepni qenit tuaj dhe ai ende ka erë të keqe, ka mundësi që këto janë problemet.

Parandalimi i erës së keqe te qentë

Ideale është që të lani dhëmbët e qenit tuaj një herë në javë. Megjithatë, nëse qeni nuk është mësuar me të dhe lufton, duhet të synoni të paktën disa herë në javë.

Kur bëhet fjalë për problemet e tretjes, nëse keni vënë re tendenca ndaj këtyre problemeve tek qeni juaj, pyesni se çfarë lloj ushqimi duhet dhënë qenve me këtë problem.

Ashtu si me gjithçka që lidhet me kafshët tona shtëpiake, ju si një pronar i përgjegjshëm dhe i përkushtuar, duhet të monitoroni situatën dhe të reagoni nëse vëreni një ndryshim të rëndësishëm në shëndetin ose sjelljen e qenit.

Gjithmonë konsultohuni me një veteriner në këto situata, në mënyrë që të parandaloni ndoshta disa probleme shëndetësore dhe komplikime. /Telegrafi/