Jeni e lodhur, ndiheni e këputur, pa vullnet. Mos u frikoni, nuk jeni e vetmja, në fakt shumë gra nga muaji në muaj “vdesin” nga dhimbjet e kësaj natyre.

Fajtor është harmoni estrogjen, niveli i të cilit rritet. Sapo të kalojë ‘sulmi’, përsëri do të ndiheni hareshëm, dhe e disponuar.

Por, disa gra janë pa qejf edhe kur t’u kalojnë mujoret, transmeton Telegrafi.

Se ku është faji, do ta gjeni me hulumtimin e nivelit të hekurit në gjak ose të hormonit të tireoidës.

Është e mundshme, në fakt, që menstruacionet e bollshme të shkaktojnë aneminë ose tiroidja ‘dembele’ ta harxhojë energjinë dhe freskinë jetësore.

Asnjëra nuk janë tragjike dhe lehtë zgjidhen.

Shumica e femrave kanë një kohëzgjatje të periodave nga 4 në 7 ditë. Megjithatë kohëzgjatja normale e menstruacioneve është nga 2 në 8 ditë.

Zakonisht menstruacionet ndodhin në interval 28 ditore. Megjithatë intervali normal nga një cikël menstrual në tjetrin varion nga 21 në 35 ditë. /Telegrafi/