Opozita maqedonase në Kuvend me ngulmë kërkoi të marrë sqarime direkt nga ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugarevski për huamarrjen shtesë për ndërtimin e rrugës Kërçovë-Ohër.

Por, ministri zgjodhi të mos paraqitet në seancën e Komisionin për financa dhe buxhet kurse përfaqësuese e vetme e Qeverisë ishte zv/ministrja e Financave Shiret Elezi. Për shumicën, mungesa e ministrit në debat nuk përbën pengesë për vazhdimin e procedurës.

“Këtë detyrim unë si zv/kryetar dhe shërbimet e kemi plotësuar. Është e drejtë e tij të vendosë nëse do të marrë pjesë ose jo në seancë. Nuk ka pengesë sipas Rregullores që të vazhdojmë me punën”, tha Pançe Minov, nënkryetar i Komisionin për financa.

“Nuk e di pse kështu i amnistoni ministrat të cilat jo vetëm sipas rregullores por janë të obliguar me kërkesë të deputetëve të cilët e kanë kërkuar në komisionin amë për propozim-ligjin të cilin edhe ai e propozon. Deputetët e opozitës kërkojnë dhe insistojnë që ministri për transport dhe lidhje të vijë në Komisionin për financa dhe buxhet sepse kemi pyetje konkrete”, theksoi Liljana Zaturovska, deputete e OBRM-PDUKM-së.

Seanca u shty disa herë për të pritur ministrin Sugarevski i cili gjithsesi zgjodhi të mos paraqitet para deputetëve.

Qeveria propozon huamarrje shtesë për përfundimin e aksit Kërçovë-Ohër i cili sipas Marrëveshjes së parë do të kushtonte mbi 505 milion dollar. Më vonë janë nënshkruar edhe disa Anekse të tjera të marrëveshjes. Për realizimin e aktiviteteve plotësuese të parapara me Aneksin nr.3 janë të nevojshme 179 milion dollar shtesë të cilat do të sigurohen me Marrëveshje për huamarrje për financim plotësues të aksit Kërçovë-Ohër nga Banka kineze për eksport dhe import./Alsat/