LAJMI I FUNDIT:

Propozohen pesë kandidatë për anëtarë të Bordit në Trust

Propozohen pesë kandidatë për anëtarë të Bordit në Trust

Komisioni për përzgjedhje të kandidatëve për anëtarë të Bordit Drejtues të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës – Trust, të enjten ia propozoi Kuvendit të Kosovës për emërim pesë kandidatë për anëtarë profesionalë të këtij Bordi.

Reklama

Emrat e kandidatëve të propozuar si dhe pikët e tyre nga intervistimi janë të paraqitura në vijim: Emanuel Bajra me 26,7 nga 30 pikë maksimale, Shpresim Vranovci me 26,0, Mimoza Mustafa po ashtu me 25,7 pikë, Cyril Demaria-Bengochea me 20,7 pikë dhe Trim Shala me 20,3 pikë.

BQK njofton se si për pozitën e anëtarit me përvojë në përfaqësimin ose këshillimin e punonjësve apo përfaqësuesve të tyre ashtu edhe për pozitën e anëtarit me përvojë në përfaqësimin ose këshillimin e punëdhënësve, nuk ka qenë e mundur të përzgjidhen së paku tre kandidatë që kishin dorëzuar dokumentet e kërkuara dhe përmbushur kërkesat e specifikuara në konkurs. Andaj, proceset përkatëse të përzgjedhjes do të duhet të rishpallen.

“Në konkursin për këto pozita ishin pranuar 60 aplikacione. Pesë kandidatët e përzgjedhur për anëtarë profesionalë të Bordit Drejtues të FKPK-së propozohen pas përfundimit të intervistave dhe kryerjes së verifikimeve të nevojshme”, thuhet në njoftim.

Komisioni për përzgjedhje të kandidatëve për anëtarë të Bordit Drejtues të FKPK-së, ishte i përbërë nga guvernatori i përkohshëm i BQK-së, Bashkim Nurboja (kryesues), Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, dhe Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca.