Donald Trump bëri një tjetër ‘goditje’ në drejtim të Greta Thunberg gjatë ditës së tij të dytë në Forumin Ekonomik Botëror në Davos, Zvicër të mërkurën, duke u ankuar se aktivistja 17-vjeçare e klimës bëri kopertinën e revistës Time në një moshë më të re sesa ai. 

Gjatë një konference për shtyp të mërkurën pasdite nga Zvicra, një reporter tha që Trump më parë kishte thënë se Thunberg duhej të punonte me ‘zemërimin’ e saj.

“Unë nuk thashë zemërim, i thashë menaxhimit të zemërimit”, korrigjoi Trump, transmeton Telegrafi.

‘Sa vjeçe është ajo?’ Trump bëri pyetje, duke injoruar pyetjen e reporterëve nëse SHBA mund të bënte më shumë për të luftuar ndryshimin e klimës, siç ka këmbëngulur Thunberg.

“Ajo është 17-vjeç”, bërtiti një bandë e anëtarëve të shtypit.

“Oh, kjo është mirë. Ajo më mposhti në Revistën Time”, tha Trump.

Thunberg u ngrit në një përparim kombëtar pasi aktivizmi i saj i zjarrtë i klimës u bë viral.

Trump, megjithatë, u tha gazetarëve në Zvicër të mërkurën se ai nuk beson se kritika e saj për SHBA-të dhe vendet e tjera të zhvilluara është e vlefshme. Në vend të kësaj, ai fajësoi të tjerët dhe tha Thunberg duhet të përqendrohet edhe në vendet e tjera. /Telegrafi/