Dy dekada pasi BMW prezantoi frenën elektrike të parkimit për një javë, ky sistem “është shtrirë” në industrinë e makinave.

Aktualisht, rreth 70% e makinave të prodhuara kanë një fren elektrik të parkimit, dhe vetëm 30% e tyre vijnë me një fren dore klasik.

Prodhuesit premium si Mercedes dhe Lexus ishin të parët që hoqën frenën e dorës në formën e një leve, dhe tani kjo prirje është përhapur në prodhuesit e tjerë të serive të mëdha, transmeton Telegrafi.

Aktualisht, freni i dorës ofrohet ekskluzivisht nga prodhuesit e makinave më të lira.

Por ndryshe nga ideja që kamerat zëvendësojnë pasqyrat dhe komplikojnë më tej ndërtimin e makinave, aplikimi i frenës së parkimit ka vërtet përparësitë e saj.

Përveç që nuk harxhon shumë hapësirë ​​midis sediljeve në kabinën, kjo e bën më të lehtë lëvizjen përpjetë duke lëshuar automatikisht.

Gjithashtu, aktivizimi i frenave nuk kërkon aplikimin e një force të madhe si kur vendosni frenat e parkimit. /Telegrafi/