Posta britanike, Royal Mail ka filluar testimin e dronëve për dërgesa.

Royal Mail ka ndjekur gjurmët e Swiss Post dhe kompanive të tjera që testojnë dronët për shpërndarje. British Post ka njoftuar një projekt për të ofruar dërgesa në ishuj të largët, duke përfshirë pajisjet mbrojtëse personale, pajisjet e testimit të coronavirusit dhe dërgesat e ndryshme, duke përdorur dronë autonome.

Projekti po zbatohet me mbështetjen e qeverisë, dhe droni do të fluturojë për në Ishujt Scilly në jugperëndim të Anglisë, transmeton Telegrafi.

Ky dron me dy motor mund të mbajë një ngarkesë deri në 100 kg të madhësive dhe formave të ndryshme, dhe më pas dërgesat do të kryhen më tej nga një dron më i vogël me mundësinë e ngritjes dhe uljes vertikale, raporton theweek.

Dronët do të fluturojnë plotësisht të pavarur në udhëtimin e tyre prej rreth 112 kilometrash. Testimi do të zgjasë një muaj dhe do të kryhet në bashkëpunim me një grup partnerësh që përfaqësojnë Universitetin e Southampton dhe kompanitë e windrace, Skysports dhe Consortiq që merren me dronë.

Royal Mail bëri dorëzimin e parë me dron në dhjetor të vitit të kaluar kur dërgoi një dërgesë në një panair në ishullin Mull në Skoci. Nëse eksperimenti i ri është i suksesshëm, Royal Mail do të zgjerojë operacionet e saj.

Sidoqoftë, dështimi mund të jetë i kushtueshëm, siç tregohet nga rasti nga Rusia, ku një dron goditi një ndërtesë në 2018 gjatë fluturimit të parë. Çmimi i dronit ishte 20 mijë dollarë. /Telegrafi/