Me sloganin “Turn your sleep into fun”, kompania japoneze që menaxhon ekskluzivitetin “Pokemon”, me të njëjtin emër do të prezantojë gjatë verës një video-lojë të re, “Pokemon Sleep”, qëllimi i së cilës është të bëni një gjumë të qetë.

Me lojën e mëparshme “Pokemon Go”, lojtarët, duke përdorur telefonin e tyre celular, gjuanin “krijesa” të vizatuara që mund t’i shihnin në hapësirën e brendshme dhe të jashtme.

Por tani nuk do të ketë nxitim, por “sa më gjatë të flini, rezultat më të mirë do të merrni në mëngjes”, njoftoi kompania për video-lojën e re “Pokemon Sleep”, e cila do të dalë në shitje këtë verë në mbarë botën.

Reklama

Adhuruesit e Pokemonit do të mund të blejnë gjithashtu Pokemon GO Plus – një vegël në formë Pokeball që mund ta vendosin pranë jastëkut të tyre, ndërsa “zëri i Pikachu dërgon mesazhe të ëmbla kur është koha për të fjetur ose për t’u zgjuar”.

Reklama

Pokemon Go, i prezantuar në vitin 2016, ishte një sukses në mbarë botën. Video-loja falas përdor vendndodhje satelitore, grafikë dhe kamera për të veshur personazhet vizatimorë me botën reale, dhe qëllimi është që lojtarët të kapin “krijesa monstruoze” që u shmangen me shkathtësi.

Lojtarët entuziastë u akuzuan edhe për shkaktimin e aksidenteve rrugore dhe kryerjen e veprave të tjera, ndërsa bredhin rrugëve me hundën e shtypur në telefon.

Reklama

Pokemon ka qenë një hit në mbarë botën që nga viti 1996 kur u prezantua në konsolën Nintendo Game Boy. Franshiza, etiketa e së cilës është “Duhet t’i kapësh të gjithë”, përfshin filma dhe një shfaqje televizive të animuar jashtëzakonisht të popullarizuar. /Telegrafi/