Inteligjenca artificiale aktualisht po revolucionarizon pothuajse çdo industri globale.

Me zhvillimin e disa teknologjive të avancuara që rrotullohen rreth AI, teknologjia po fiton potencialin për të përmirësuar disa aspekte të jetës sonë.

Por nuk vjen pa rreziqe!

Ndërsa teknologjia përparon, sasia e algoritmeve të AI janë në rritje!

Dhe një mori ekspertësh po paralajmërojnë përdoruesit për rreziqet e mundshme që vijnë me Inteligjencën Artificiale, përcjell Telegrafi.

Por derisa ka disa fanatikë të teknologjisë që besojnë se këto pretendime janë të rreme dhe e ekzagjerojnë ndikimin e IA në jetën tonë të përditshme, duket se BE-ja i merr këto paralajmërime mjaft seriozisht, ndërsa lëviz përpara drejt frenimit të të gjitha kërcënimeve të AI ndaj njerëzimit.

Reklama

Kështu, politikanët që i shërbejnë Bashkimit Evropian po planifikojnë të prezantojnë infrastrukturën e parë gjithëpërfshirëse globale për rregullimin e AI.

Reklama

Kuadri i ardhshëm i quajtur Akti i Inteligjencës Artificiale, do të vendoset përtej të gjithë kufijve të BE-së, si Rregullorja e Përgjithshme e BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave që zbatohet për të gjitha fushat, duke përfshirë bankat e Mbretërisë së Bashkuar dhe ato që i shërbejnë legjislacionit të BE-së.

Në këtë drejtim, zyrtarët e BE-së presin që rregullimi dhe monitorimi shtesë i algoritmeve të AI mbi llojet e ndryshme të modeleve të AI që mund të prodhohen dhe përdoren patjetër do të rregullojë llojin e diskriminimit të bazuar në makinë që ndikon në vendimet më të rëndësishme në jetën tonë.

Reklama

Me këtë infrastrukturë të ardhshme rregullatore, ekspertët besojnë se përdoruesit e AI mund të përjetojnë përfitime masive, duke filluar nga qasja e hapur në lajme cilësore, të vërteta dhe të tjera. /Telegrafi/

Reklama