Në Turqi është bërë bakllava më e madhe në botë, e cila u konfirmua nga komisioni për listim në Librin e Rekordeve të Guinnessit.

Ajo është bërë në margjina të panairit të tretë ndërkombëtar të turizmit Travelexpo dhe Samiti të gastronomeve, të cilët po mbahen në kompleksin ATO Congresium në Ankara.

Bakllava peshon 515 kilogramë dhe ajo është pjekur në një tepsi të vetme me gjatësi 7.5 metra dhe gjerësi 2,5 metra, dhe ka gjithsej 1.800 copë.

Njëri nga sponsorët e bakllavës më të madhe në botë ishte kompania MADO. /kp/Telegrafi/