Shumë njerëz pyesin nëse duhet ta ushqejnë macen e tyre me një dietë të bazuar në ushqim deti – dhe nëse po, çfarë lloj ushqimi deti është më i shëndetshëm për të ngrënë?

Fatkeqësisht, shumë njerëz i ushqejnë macet e tyre me ushqim deti, por neglizhojnë të sigurohen se janë me cilësinë më të lartë .

Ushqimi i detit me cilësi të ulët mund të përmbajë konservantë (etoksikinë), toksina (zhivë) dhe mund të gatuhet në temperatura të larta që zbraz përfitimet e vetë prodhimeve të detit. Përveç kësaj, cilësia më e ulët shpesh nënkupton që prerjet e mishit vijnë nga kokat, bishti dhe zorrët, të cilat nuk përmbajnë aq shumë përfitime.

Si të përcaktohet cilësia?

Atëherë, si ta dini nëse një ushqim për mace me bazë ushqim deti është me cilësi të ulët? Ekzistojnë disa tregues kryesorë për të parë.

Së pari, nëse etiketa reklamon “mish” por nuk specifikon se çfarë lloj mishi, ky është një flamur i kuq pasi nuk ka asnjë garanci që po merrni ushqim deti aktual. “Kur blini ushqim deti me cilësi të ulët, ekziston gjithmonë një rrezik që produkti i detit mund të përmbajë proteina të tjera të mishit si yndyra e pulës, të cilat mund të dëmtojnë shëndetin e maces tuaj”, thotë Sierra Jones-Vassos.

Një tjetër gjë për të kontrolluar është nëse mishi renditet si përbërësi i parë. Nëse nuk është, anashkalojini! Por mos u ndal këtu. “Kur zgjedhin një prodhim deti me cilësi të lartë, pronarët duhet gjithashtu të sigurohen që llojet e peshkut të renditen, si dhe vendin e origjinës së peshkut dhe përbërësve të tjerë”, thotë Sierra. “Dhe mbani në mend se nëse është me cilësi të ulët, etiketa ushqyese nuk do të jetë në përputhje me AAFCO, nuk do të përfshijë taurinë dhe nuk do të ndajë siç duhet përbërësit”.

Pse është kaq e rëndësishme cilësia?

Dallimi midis produkteve të detit me cilësi të ulët dhe me cilësi të lartë është i madh kur bëhet fjalë për përfitimet ushqyese. Me pak fjalë, sa më e mirë të jetë cilësia, aq më e shëndetshme do të jetë për macen tuaj. “Ushqimi i detit përmirëson gjendjen e trurit”, përfundon Shayla Cusworth. /Telegrafi/