Zbulimi i fundit është “një çaj nga ishulli i Mauritius, një bimë unike që ka mundur të përshtatet me kushtet më të pafavorshme – si toka vullkanike, klima tropikale dhe lartësia e ulët – në të cilën u rrit”, parashikon Dr. Anne-Laure Bulteau, biologe

“Ky çaj Mauritian u detyrua të modifikonte ADN-në e tij dhe, rrjedhimisht, të prodhonte fitokomponime që jo vetëm e lejuan të mbijetonte, por edhe të lulëzonte, duke e bërë atë më shumë se dy herë e gjysmë më efektiv se çdo ekstrakt tjetër çaji”.

Pika e fortë e saj është rritja e elasticitetit të lëkurës, duke e bërë atë më të fortë dhe më pak të ekspozuar ndaj agresioneve të jashtme, të cilat mund të shkaktojnë përkeqësimin e saj.

Reklama
Reklama

“Ashtu si trupi ka nevojë për ushqim, ashtu edhe një qelizë epiteliale ka nevojë për karburant për të funksionuar në mënyrë efikase. Në këtë mënyrë qeliza mund të prodhojë më së miri atë që i nevojitet, në mënyrë që lëkura të jetë elastike dhe me një pamje të lëmuar dhe rrezatuese”, shpjegon Bulteau.

“Mënyra e jetesës, mungesa e gjumit, ndryshimet sezonale, dieta e varfër dhe stresi janë përgjegjëse për 90% të shenjave të plakjes. Kur sistemi bioenergjetik ngadalësohet, qelizat humbasin aftësinë e tyre për t’u përshtatur dhe dobësuar“.

Përfitimet e çajit janë hulumtuar prej vitesh dhe njihen në kultura të shumta. Çaji është mbi të gjitha një antioksidant i fuqishëm, por është vetëm një nga përfitimet e shumta të tij”, shpjegon biologu.

Reklama
Reklama

“Përmirëson elasticitetin dhe strukturën e lëkurës, forcon barrierën e lëkurës, ndihmon për të pasur një teksturë më homogjene dhe për të reduktuar linjat e imta”.

Një sekret i vërtetë kundër plakjes, por edhe një sekret (jo shumë) bukurie. /KP