LAJMI I FUNDIT:

Për tre muaj numri i vizitorëve në hotelet e Kosovës ishte mbi 68 mijë turistë

Për tre muaj numri i vizitorëve në hotelet e Kosovës ishte mbi 68 mijë turistë

Në tremujorin e dytë të vitit 2019, numri i vizitorëve në hotelet e Kosovës ishte 68,251, prej tyre 64.67 për qind ishin të huaj.

Kështu thuhet në raportin “Statistikat e hotelerisë, tremujori i dytë 2019”, prezantuar nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK).

Sipas ASK-së, numri i netëqëndrimeve në këtë tremujor ishte 115,501 bujtje.

“Në tremujorin e dytë të 2019-së, numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) është 68,251 prej tyre 35.33 për qind janë vendorë dhe 64.67 për qind janë të huaj, ndërsa numri i net-qëndrimeve është 115,501 prej tyre 39.7 për qind nga vendorët dhe 67.39 për qind nga të huajt”, thuhet në raportin e ASK-së, përcjell Telegrafi.

Për sa i përket numrit të vizitorëve, rajoni i Prishtinë është në vend të parë, pasuar nga ai i Prizrenit.

“Numrin më të madh të vizitorëve dhe net-qëndrimeve të tyre e ka rajoni i Prishtinës me 27,563 vizitorë dhe 47,534 net-qëndrimi. Numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Prizren e kështu me radhë. Sa u përket vizitorëve të huaj, numri më i madh ishte nga Shqipëria, Gjermania, Turqia, etj.”, përfundon raporti. /Telegrafi/


Në trend Ekonomi

Më shumë
Shijo 3 ditë të mrekullueshme në Stamboll për vetëm 99 euro

Shijo 3 ditë të mrekullueshme në Stamboll për vetëm 99 euro

Kompania Turistike Shpejtimi
Më pak se 24 orë nga samiti më i madh madh i BNj në Kosovë “PowerToHR”

Më pak se 24 orë nga samiti më i madh madh i BNj në Kosovë “PowerToHR”

powertohr
Zgjidhe problemin e prishjeve për 3 euro në muaj me Hausmeister

Zgjidhe problemin e prishjeve për 3 euro në muaj me Hausmeister

Hausmeister
30% më shumë kilometra në Petrol Company nuk janë teori e thatë, por rezultate të prekshme dhe kjo me çmime më të lira në treg

30% më shumë kilometra në Petrol Company nuk janë teori e thatë, por rezultate të prekshme dhe kjo me çmime më të lira në treg

Petrol Company
Në mars pritet të fillojë faturimi i energjisë elektrike në veri

Në mars pritet të fillojë faturimi i energjisë elektrike në veri

Ekonomi
Nga Ballkani drejt Europës - rritja e shpejtë dhe suksesi i Sachpizza & Sachcaffé

Nga Ballkani drejt Europës - rritja e shpejtë dhe suksesi i Sachpizza & Sachcaffé

Sachcaffé
Kalo në kategori