Në faqen e ankandeve franceze agotis është një Citroën 2 CV për shitje që mund të ketë përshkuar vetëm 39 kilometra në 40 vjet.

Kjo ishte saktësisht distanca midis tregtarit lokal të Citroen dhe shtëpisë së pronarit të parë.

Epo, jo krejt, sepse kjo ishte një distancë prej 30 kilometrash.

Nëntë kilometrat e tjerë ishin sipas faqes së ankandit publik Tashmë në tabelën e kilometrave të veturës, kur djali bleu makinën, përcjell Telegrafi.

Dhe kjo ka të ngjarë të jetë rezultati i ngasjes midis stacioneve të ndryshme në fabrikë dhe një prove të shkurtër të makinës që iu nënshtrua – sikurse të gjitha veturave të reja në atë kohë – përpara se të shkonin tek klienti, sipas përshkrimit që shoqëron ankandin.

Ndryshe, Citroën 2CV 6 Charleston, me thekset e tij shumë elegante dhe skemën e ngjyrave të zeza dhe të kuqe, u prezantua për herë të parë në vitin 1980 në Motor Show në Paris.

Në atë kohë, plani ishte që të bëhej një seri e kufizuar në Charleston me vetëm 8000 kopje, por suksesi ishte aq i madh sa Citroen vendosi ta përfshinte këtë model të ri në katalog si standard.

Faqja tha se pronari e bleu makinën dhe e çoi në shtëpi. Atje makina u gjet pas 29 vitesh në gjendje absolutisht origjinale. Edhe gomat asnjëherë nuk ishin ri-fryrë, sipas shtëpisë së ankandit.

Për të mbajtur gjallë magjinë, shtëpia e ankandeve nuk e “ridhezi” motorin dhe nuk preku frenat, duke e lënë makinën në të njëjtën gjendje që ishte në ditën kur u largua nga Përfaqësia në vitin 1982.

Sipas vlerësimit të shtëpisë së ankandit, “vetura e shëmtuar” do të shitet për midis 30 mijë dhe 55 mijë euro. /Telegrafi/