Vietnami ka konfirmuar rastin e parë të transmetuar lokalisht të coronavirusit në gati tre muaj, pas infektimit të një burri në lidhje me një stjuardesë, i cili kishte rezultuar pozitiv pasi ishte kthyer nga Japonia.

Ministri i shëndetësisë i vendit urdhëroi provincat dhe agjencitë shtetërore të shtrëngonin kontrollin dhe përpjekjet për gjurmimin e kontakteve filluan pasi 32-vjeçari u konfirmua të hënën si infeksioni i parë i raportuar i brendshëm në 89 ditë.

Me karantinën e tij të rreptë dhe masat e gjurmimit, Vietnami ka arritur të përmbajë shpejt shpërthimet e tij të coronavirusit, duke e lejuar atë të rifillojë aktivitetet e tij ekonomike më herët se shumica e Azisë.

Vietnami mposhti valën e parë të infeksioneve të coronavirusit në muajin prill dhe kaloi gati 100 ditë pa transmetim lokal derisa virusi të rishfaqej dhe u përmbajt shpejt në qytetin qendror të Danang në muajin korrik.

Ndryshe, Vietnami deri më tani ka regjistruar 1347 raste të infektuar me virus dhe 35 persona kanë vdekur. /Telegrafi/