Një burrë i cili peshon plot 255 kilogram i quajtur Abu Abdul Bari, me nofkën “Jabba Xhihadit” emër të vënë nga forcat iraniane është bërë hit në internet.

Abu Abdul Bari duhej të ngarkohej në një kamion të sheshtë të lëvizte nga një vend te tjetri, sepse vet e kishte të pamundur të ecte nga pasha e tij e madhe, transmeton Telegrafi.

Policët thanë se ai ishte një anëtar i ISIS-it që lëshoi lëshoi urdhëra që çuan në ekzekutimin e një numri studiuesish dhe klerikësh, si dhe bombarduan një xhami.

Macer Gifford, një qytetar nga Mbretëria e Bashkuar që luftoi kundër kultit të vdekjes në Siri, në Twitter tha: “Jam i lumtur të them që vetë Jabba Hutt i Shtetit Islamik është kapur në Mosul.

“Përgjegjës për ekzekutimin e burrave, grave dhe fëmijëve. Kjo kafshë e dhunuar dhe e vrarë”. /Telegrafi/