LAJMI I FUNDIT:

Parku i Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren subvencionohet me 2 milionë euro nga MEA

Parku i Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren subvencionohet me 2 milionë euro nga MEA

Në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit është nënshkruar Marrëveshja e Mirëkuptimit me Parkun e Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren (ITP).

Reklama

Sipas komunikatës ministrore kjo marrëveshje u nënshkruar nga ministri Blerim Kuçi dhe përfaqësuesi i Parkut të Inovacionit dhe Trajnimit, Muhamed Rexhepi. Vlera e kësaj marrëveshje është 2 milionë euro, si subvencion vetëm për vitin 2020. Buxheti për subvencionimin e këtij parku do të vazhdojë edhe viteve tjera në vijim.

ITP është projekt i përbashkët mes Kosovës dhe Gjermanisë, që ka për qëllim krijimin e vendeve të reja të punës dhe zhvillimin ekonomik në përgjithësi, duke u shndërruar në një çerdhe të bizneseve vendore dhe ndërkombëtare.

Sektorët kryesorë që zhvillohen brenda ITP-së janë: Teknologjia Informative, Bujqësia dhe Përpunim i Ushqimit, Industritë kreative e kulturore dhe Trajnimet profesionale. Tash për tash parku është i hapur dhe bizneset janë duke aplikuar për t’u bërë pjesë e ITP-së.

Gjithashtu brenda këtij parku do të funksionojë edhe Qendra e Ekselencës Digjitale, si projekt i veçantë i Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit.

Në trend Ekonomi

Më shumë
TECHTONIC në Prishtinë: Hapet zinxhiri i dyqaneve të pajisjeve të teknologjisë

TECHTONIC në Prishtinë: Hapet zinxhiri i dyqaneve të pajisjeve të teknologjisë

Techtonic
Tri dekada plot sukses dhe arritje për Alba qeramika

Tri dekada plot sukses dhe arritje për Alba qeramika

Albaqeramika
Merr udhëtimin që meriton me Prime Travel

Merr udhëtimin që meriton me Prime Travel

Prime Travel
Ja pse Kontura Profiles bën linjën më të sigurt të prodhimit – bashkëpunimi me një ndër prodhuesit më të njohur italian

Ja pse Kontura Profiles bën linjën më të sigurt të prodhimit – bashkëpunimi me një ndër prodhuesit më të njohur italian

Kontura Profiles
Bregu: Evropa do të jetë më e fortë me një Ballkan Perëndimor të integruar, të përshpejtohet procesi i zgjerimit

Bregu: Evropa do të jetë më e fortë me një Ballkan Perëndimor të integruar, të përshpejtohet procesi i zgjerimit

Ekonomi
Interex nis projektin “Pemë më shumë në qytetin tim”

Interex nis projektin “Pemë më shumë në qytetin tim”

InterEX
Kalo në kategori