LAJMI I FUNDIT:

Paraburgim ndaj të dyshuarve për vrasjen e 41-vjeçarit në Fushë Kosovë

Paraburgim ndaj të dyshuarve për vrasjen e 41-vjeçarit në Fushë Kosovë
Foto: Ilustrim

Gjykata Themelore në Prishtinë ua ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji, secilit veç e veç, të dyshuarve për vrasjen e 41-vjeçarit në Fushë Kosovë.

Reklama

Të pandehurit  A.M dhe L.B dyshohet se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Vrasja”, ndërsa A.M ka kryer edhe veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”.

Prokuroria deklarohet për vrasjen me thikë të 41-vjeçarit në Fushë Kosovë
Lexo po ashtu Prokuroria deklarohet për vrasjen me thikë të 41-vjeçarit në Fushë Kosovë

“Gjyqtari i procedurës paraprake i ka analizuar të gjitha arsyet mbi shkaqet e caktimit të paraburgimit dhe ka gjetur se kërkesa e prokurorit të shtetit për caktimin e paraburgimit është e bazuar, ngase ekziston dyshimi i bazuar mirë se të pandehurit kanë kryer veprën penale, ekziston rreziku i ikjes së tyre dhe në këtë mënyrë mund të jenë të  paarritshëm për organet e ndjekjes, andaj paraburgimi është e vetmja masë me të cilën tani për tani mund të sigurohet prania e të pandehurve  në  këtë procedurë penale, pengimi i tyre në përsëritjen e veprave të ngjashme penale dhe me qëllim të zhvillimit të suksesshëm të kësaj çështje penale”, thuhet në njoftimin e gjykatës.

Arrestohen dy persona të dyshuar për vrasjen e 41-vjeçarit në Fushë Kosovë
Lexo po ashtu Arrestohen dy persona të dyshuar për vrasjen e 41-vjeçarit në Fushë Kosovë

Të pandehurit me datë 12.02.2023 rreth orës 21:40 min, në Rr “Pjetër Budi” në Fushë Kosovë, në bashkëkryerje dyshohet se e kanë privuar nga jeta të dëmtuarin, tani të ndjerin A.H.

Kundër këtij aktvendimi, palët e pakënaqura kanë të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit. /Telegrafi/