LAJMI I FUNDIT:

Nga një muaj paraburgim ndaj shtatë të arrestuarve për rastin “Brezovica”

Nga një muaj paraburgim ndaj shtatë të arrestuarve për rastin “Brezovica”
Foto: Ilustrim

Gjykata Themelore në Ferizaj, ua ka caktuar masën e paraburgimit shtatë të arrestuarve në aksionin policor “Brezovica”, i cili u zhvillua të mërkurën.

Të njëjtit dyshohet se kanë kryer veprat penale “Marrja e ryshfetit”, “Dhënia e ryshfetit”, “Fajdeja” dhe “Ushtrimi i ndikimit”.


Gjykata njofton se B.L., është i dyshuar për shkak të veprës penale ushtrimi i ndikimit.

SH.SH., dhe S.S.1, janë të dyshuar për shkak të veprave penale në bashkëkryerje keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit; falsifikimi i dokumenteve zyrtare; gjithashtu,

SH.SH., i dyshuar për shkak të veprave penale marrja e ryshfetit; keqpërdorimi i pozitës zyrtare dhe autoritetit.

G.B, dhe A.Ç., të dyshuar për shkak të veprës penale marrja e ryshfetit.

L.V. i dyshuar për shkak të veprave penale dhënia e ryshfetit dhe ushtrimi i ndikimit.

G.S. dhe S.S.2, të dyshuar për shkak të veprës penale në vazhdim fajdeja në bashkëkryerje, gjithashtu,

G.S., i dyshuar për shkak të veprave penale dhënia e ryshfetit; ushtrimi i ndikimit dhe pengimi i të provuarit apo procedurës zyrtare.

“Gjykata në këtë rast gjen se ekziston dyshimi i bazuar se të pandehurit kanë kryer veprat penale të lartpërmendura, dhe ky dyshim i bazuar mbështet nga faktet dhe provat të cilat janë të bashkangjitura deri në këtë faze”, thuhet në komunikatën për media.

“Gjyqtari i procedurës paraprake i Departamentit për Krime të Rënda kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër shtatë (7) të dyshuarve: B.L., SH.SH., G.B., S.S.1, L.V., G.S., dhe S.S.2, e ka aprovuar si të bazuar dhe të njëjtëve iu është caktuar masë e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaji për secilin veç e veç, konform dispozitave ligjore të Kodit të Procedurës Penale të Republikës së Kosovës, për shkak të dyshimit të bazuar se të pandehurit kanë kryer veprat penale të përshkruara më lartë”.

Me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij. /Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
Deputetët e shteteve që votuan kundër anëtarësimit të Kosovës në KiE

Deputetët e shteteve që votuan kundër anëtarësimit të Kosovës në KiE

Lajme
“Dashuria e madhe ndaj Edit ia mori jetën, vajzat e panë të gjakosur”, flet familjarja e gruas që u vra në Pejë nga bashkëshorti

“Dashuria e madhe ndaj Edit ia mori jetën, vajzat e panë të gjakosur”, flet familjarja e gruas që u vra në Pejë nga bashkëshorti

Lajme

"Kurrë në jetë nuk kam pasur tokë, vetëm kur e pash që mi kanë bartur 10 hektarë", Peci citon serbin që i ishte bartur pronësia me një vendim të vitit 1976

Lajme
Drita jeshile për Kosovën në Asamblenë Parlamentare, deputetët që votuan kundër dhe procedurat tutje drejt anëtarësimit në Këshill të Evropës

Drita jeshile për Kosovën në Asamblenë Parlamentare, deputetët që votuan kundër dhe procedurat tutje drejt anëtarësimit në Këshill të Evropës

Lajme
Avokati serb ironizon me presidentët serbë, tregon ku ikën ata kur Kosova shpalli pavarësinë dhe sot kur u votua për anëtarësim në KiE

Avokati serb ironizon me presidentët serbë, tregon ku ikën ata kur Kosova shpalli pavarësinë dhe sot kur u votua për anëtarësim në KiE

Lajme
Votimi pro anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, eskalon Daçiq

Votimi pro anëtarësimit të Kosovës në Këshillin e Evropës, eskalon Daçiq

Lajme
Kalo në kategori