LAJMI I FUNDIT:

Paraburgim ndaj një personi për “ndihmë në kryerjen e veprës penale dhënia e ryshfetit”

Paraburgim ndaj një personi për “ndihmë në kryerjen e veprës penale dhënia e ryshfetit”

Gjykata Themelore në Gjilan ka informuar sot se ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 30 ditësh të pandehurit Z. H për veprën penale “Ndihma në kryerjen e veprës penale dhënia e ryshfetit”

Reklama

“Ekziston dyshimi i bazuar se në fund të vitit 2021, në kohë të pavërtetuar, në Gjilan me qëllim të rregullimit të nënshtetësisë së Republikës së Kosovës, i pandehuri Z. H. i merr nga i pandehuri A. R. shumën prej 10.000 (dhjetë mijë) euro, me qellim që të njëjtat t’ia dorëzon të akuzuarit M. D. – zyrtar në Zyrën e Gjendjes Civile në Komunën e Vitisë, ashtu që pas dhënies së tërthortë të ryshfetit i pandehuri A. R., nga i pandehuri Z. H., pranon ekstraktin e lindjes dhe certifikatën me shënimet personale të tij, e më pas aplikon dhe pajiset në mënyrë të kundërligjshme me letërnjoftim të Republikës së Kosovës. Më këto veprime i pandehuri Z. H. dyshohet se ka kryer veprat penale “ndihma në kryerjen e veprës penale dhënia e ryshfetit”, vepër e sanksionuar me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).”, është bërë e ditur në komunikatë.

Gjyqtari i procedurës paraprake ka vlerësuar se qëndrojnë arsyet ligjore për caktimin e paraburgimit ndaj të pandehurit.

Palët, siç është potencuar, kanë të drejtën e ankesës ndaj të këtij vendimi mbi caktimin e paraburgimit në Gjykatën e Apelit.

Në trend Lajme

Më shumë
Kurti: Kam prezantuar draft-vizionin për Asociacionin, nëse ka pajtueshmëri mund të vazhdojmë tutje

Kurti: Kam prezantuar draft-vizionin për Asociacionin, nëse ka pajtueshmëri mund të vazhdojmë tutje

Lajme
Hoxhaj: Draft-asociacioni i Ramës duhet të ketë mbështetje në Kosovë

Hoxhaj: Draft-asociacioni i Ramës duhet të ketë mbështetje në Kosovë

Lajme
Opozita në Prishtinë merr nën menaxhim dhjetë ndërmarrjet publike komunale

Opozita në Prishtinë merr nën menaxhim dhjetë ndërmarrjet publike komunale

Komunat
Shkarkohen 20 aksionarët e dhjetë ndërmarrjeve publike në Prishtinë – këta janë emrat

Shkarkohen 20 aksionarët e dhjetë ndërmarrjeve publike në Prishtinë – këta janë emrat

Komunat
Gashi i reagon Ramës: Statutin e Asociacionit mund ta propozojë vetëm Qeveria e Kosovës

Gashi i reagon Ramës: Statutin e Asociacionit mund ta propozojë vetëm Qeveria e Kosovës

Lajme
Meta: Qeveria shqiptare s'duhet të propozojë politika në Kosovë, pa u konsultuar me kryeministrin

Meta: Qeveria shqiptare s'duhet të propozojë politika në Kosovë, pa u konsultuar me kryeministrin

Lajme
Kalo në kategori