Disa pamje shqetësuese të cilat thuhet se janë marrë nën fshehtësi në një thertore tregojnë qengjat që përballën me lëndime në një transportues – përpara se të shkonin për t’i prerë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ka qenë “Animal Equality UK”që ka filmuar pamjet dhe pretendojnë se sistemi i transportuesit shpesh nuk funksionon siç duhet dhe qengjat më të vegjël do të rrëshqisnin në dysheme ose do të bllokoheshin me dhimbje.

Ndërsa fermeri, i cili zotëron thertoren në Wrexham, Uellsi i Veriut, tha që anëtarët e stafit përgjegjës ishin larguar “muaj më parë”.

Video nga incidentet, e filmuar gjatë korrikut dhe gushtit të këtij viti, tregon një qengj të dobët që shihet pothuajse me kokë poshtë në makineri pasi gjysma e tij e përparme ra në transportuesin e ngushtë.

Reklama
Reklama

Pastaj u mor nga poshtë nga një punëtor thertore, por këmbët e tij të pasme dukeshin të bllokuara.

Videoja më pas tregon se si tjetër rridhte në gjak duke kulluar nga fyti i një qengji në dysheme.

Pamjet gjithashtu u shfaqën për të treguar se një “kufomë” pa kokë u hodh mbi kurrizin e deleve të gjalla që ende prisnin të thereshin. /Telegrafi/