LAJMI I FUNDIT:

Papunësia në SHBA bie në nivelin më të ulët në 50 vjetët e fundit

Papunësia në SHBA bie në nivelin më të ulët në 50 vjetët e fundit

Kompanitë amerikane hapën 271 mijë vende pune në dhjetor, dukshëm më të larta se pritjet, sipas të dhënave nga agjencia private e rekrutimit ADP.

Të dhënat më të fundit janë më të mira se në nëntor kur u hapën 157 mijë vende pune dhe në lidhje me parashikimet e ekonomistëve të anketuar nga Reuters, gjë që parashikonte se 178 mijë vende pune do të hapen në dhjetor.


Ekonomia amerikane vazhdon të rritet, gjatë muajit tetor u hapen 250 mijë vende pune
Lexo po ashtu Ekonomia amerikane vazhdon të rritet, gjatë muajit tetor u hapen 250 mijë vende pune

37 mijë vende pune u krijuan në sektorin e ndërtimit, dhe një rritje e mprehtë u vërejt në sektorin e shërbimeve. Në sektorin e korporatave u krijuan 66 mijë vende pune, 61 mijë në sektorin e arsimit dhe shëndetësisë dhe 39 mijë në industrinë e hotelerisë.

Papunësia në SHBA në nivelin më të ulët pas 49 viteve
Lexo po ashtu Papunësia në SHBA në nivelin më të ulët pas 49 viteve

Ekonomistët parashikojnë se Ministria e Punës e SHBA-së do të njoftojë të premten se punëdhënësit kanë hapur 180 mijë vende pune dhe se shkalla e papunësisë ka mbetur në 3.7 për qind, niveli më i ulët në gjysmën e shekullit të fundit. /KP /Telegrafi/