Pamje shqetësuese kanë dalë nga Tajlanda kur disa elefantë të keqtrajtuar, detyrohen të performojnë për turistët.

Reklama

Videot shqetësuese janë ndarë nga Mbrojtja e Kafshëve Botërore për të treguar procesin e egër të trajnimit që i bëhet elefantëve në mënyrë që ata të performojnë para turistëve, transmeton Telegrafi.

Videoja tregoi praktika të zakonshme të tilla si goditja e elefantit në zona të ndjeshme, të lidhur me zinxhirë në mënyrë që edhe kur të acarohen, nuk mund të bëjnë asgjë.

Tetë elefantë të rinj u panë se ishin marrë me forcë nga nënat e tyre, të lidhur me druri, ndërsa rriheshin vazhdimisht, dhe ecnin të lidhur – nganjëherë edhe përgjatë autostradave të ngjeshura.

Reklama

Elefantët e rinj pësojnë trauma fizike dhe psikologjike ndërsa marrin goditje të dhunshme, duke i lënë ata të prekshëm dhe të tmerruar pa rehatinë e nënave të tyre.

Reklama

Një elefant u pa duke u detyruar të ngrihet në dy këmbët e tij të pasme, ndërsa dy këmbët e tij të përparme janë prangosur së bashku.

Pamjet treguan gjithashtu se një elefant po ngrinte një turist me bagazhin e tij ndërsa ishte dukshëm në agoni.

Organizata globale e mirëqenies së kafshëve po bën thirrje për të gjithë turistët australianë që të shmangin vendet e elefantëve të robëruar.

“Ne po i bëjmë thirrje industrisë së udhëtimit të rishikojë politikat e tyre të jetës së egër dhe të ndalojë të ofrojë përvoja shfrytëzuese për klientët e tyre”, tha Ben Pearson, Shefi i Fushatave në Mbrojtjen e Kafshëve Botërore, Australi. /Telegrafi/

Reklama