Lajmi për sulmet terroriste në New York dhe Washington, 18 vite më parë ishte shpërndarë nëpër botë me shpejtësi të dritës, kurse harta e trafikut ajror e dëshmon më së miri shpejtësinë e reagimeve për sulme.

Për vetëm 20 sekonda në hartën që tregon qiellin mbi SHBA të mbushur me aeroplanë që udhëtonin në drejtime të ndryshme, befasisht zbrazet për shkaqe sigurie, transmeton Telegrafi.

Saktësisht 18 vite më parë, pjesëtarët e organizatës terroriste Al-Qaeda kishte rrëmbyer katër aeroplanë komercial plotë me pasagjerë, me të cilët kishte kryer sulme, duke vrarë afro 3 mijë persona. /Telegrafi/