Nga nesër (18 maj) masat për parandalim të përhapjes së pandemisë do të ndryshojnë.

Kjo pasi numri i rasteve të reja me coronavirus në vend ka shënuar rënie, ndërsa janë regjistruar numër më i madh i të shëruarve.

Qarkullimi i qytetarëve sipas shifrës së parafundit të numrit personal, është i ndarë në dy pjesë – 120 minuta mund të lëvizni paradite dhe 120 minuta pasdite.

Në fazën e dytë fillojnë;

Tregtia me pakicë (plotësisht),
Dentistët dhe Fizioterapeutët,
Floktarët dhe Sallonet e ondulimit,
Tregu i Gjelbër,
Gastronomia (merre me vete),
Transporti Hekurudhor,
Transporti urban dhe ndër-urban (me leje të veçanta),
Qendrat e thirrjeve (me listat e stafit esencial),
Hapja e Muzeve dhe Galerive.

IKSHPK sot ka njoftuar për 23 raste të shëruara dhe 7 raste të reja me coronavirus në Kosovë.

Aktualisht janë gjithsej 985 raste me COVID-19, me 736 të shëruar dhe 29 të vdekur.

Ndërkaq, sipas Ministrisë së Shëndetësisë faza e tretë e masave do të nis nga 2 qershori deri në vendimin e radhës.

Ju sjellim orarin e ri të lëvizjes i cili fillon nga nesër (e hënë) deri me 1 qershor./Telegrafi/