“Kovaçevski fshihet dhe nuk thotë asnjë fjalë për gjendjen e re në marrëdhëniet me Bullgarinë”, reagojnë nga opozitarja OBRM-PDUKM.

Në fund të fundit, shtojnë nga atje, e gjithë qeveria është me pushime dhe asnjë ministër përkatës nuk do të dalë në publik dhe do të thotë se cili është ai dokument i ri bullgar me kushte të reja për Maqedoninë.

Gjegjësisht, Bullgaria është duke përgatitur një dokument të ri të shkruar i cili duhet të përmbajë obligime të reja për Maqedoninë dhe sipas të cilit pala bullgare ndoshta do të vlerësojë nëse Maqedonia do të ketë veto të re në një kapitull, gjegjësisht në një grupim.

Reklama

Ndërkaq, ministri bullgar i Punëve të Jashtme Millkov thotë se një dokument i tillë i shkruar do t’u mundësojë “qasje sistematike dhe detyra dhe përgjegjësi të shkruara qartë, në mënyrë që të priten rezultate”.

Reklama

“Kovaçevski duhet të dalë dhe të thotë se çfarë do të thotë kjo për Maqedoninë. Cilat janë poshtërimet e reja që janë gati të bëjnë për hir të karrierës së tyre personale. Fjala vjen, Millkov, MPJ bullgare, siç përmendet nga partia opozitare, thotë mes rreshtave se LSDM është partia me të cilën po punojnë, kështu që shtrohet pyetja logjike nëse ky dokument i ri i shkruar i Kovaçevskit dhe kompanisë së pari do ta mohojë atë, pastaj e fshehin dhe pastaj do ta pranojnë dhe do ta paraqesin si një moment historik, ashtu siç kanë bërë me të gjitha tradhtitë më parë.

Reklama

Të tilla poshtërime duhet të ndalen. Maqedonia duhet të ketë pozita solide kombëtare dhe shtetërore. Fatkeqësisht, kjo nuk është e mundur me këtë qeveri. Prandaj duhet të vendosë populli”, theksohet në deklaratën nga partia e Mickoskit.

Reklama