Nëse bëni pjesë ndër ata të cilët japin çdo gjë nga vetja për t’u dobësuar, ndërkaq assesi nuk ju shkon për dore, është e mundshme që shkaktari është grupi juaj i gjakut

Personat të cilët kanë grupin e gjakut AB + ose AB, kanë vështirësi të mëdha në eliminimin e kilogramëve të padëshiruar, thotë nutricionistja Sema Kana.

Ajo thekson që kjo ndodh për shkak që njerëzit të cilët kanë ato grupe gjaku vështirë ndryshojnë shprehitë e tyre ushqyese.

Nga ana tjetër, personat me grupet e gjakut O + B +, më lehtë do të lirohen nga shtresat e padëshiruara yndyrore.

“Njerëzit me grupin e gjakut B +, kanë vlerë më të lartë bazale metabolike (BMR), për ç’shkak vështirë shtojnë peshë, shpjegon dr. Sema.

Nëse keni grupin e gjakut A, atëherë gjenetika juaj varet nëse jeni të prirë që të shtoni peshë.

Naturopati Piter J. Dadamo thekson që artikujt të cilët i konsumojmë reagojnë me gjakun tonë dhe për këtë arsye ka shpikur dietën për secilin grup të gjakut.

Dieta nënkupton që ushqimi është shpikur në harmoni me grupet e gjakut dhe, siç thotë ajo, me të përshpejtohet tretja.

Pos kësaj, do të pengoni zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme dhe lehtë mund të arrini peshën e dëshiruar dhe të zgjasni jetëgjatësinë. /Telegrafi/