LAJMI I FUNDIT:

Njësia e Inteligjencës Financiare edhe më tutje me ushtrues detyre

Njësia e Inteligjencës Financiare edhe më tutje me ushtrues detyre

Tash e më shumë se një vit, pozita e njësisë së inteligjencës financiare, në kuadër të Ministrisë së Financave mbetet me ushtrues detyre. Kjo njësi që merret me parandalimin dhe luftimin e pastrimit të parave dhe financimin e terrorizmit në nivel kombëtar, sipas shoqërisë civile duhet të ketë udhëheqës me mandat të plotë për funksionuar në mënyrë të duhur.

Reklama

Në mesin e shumë pozitave që janë me ushtrues detyre, tash e më shumë se 1 vit, edhe Njësia e Inteligjencës Financiare, në kuadër të Ministrisë së Financave, është në të njëjtën situatë.

Që nga shkarkimi i Dardan Nuhiut, nga kjo pozitë, pas publikimit të disa incizimeve, në gusht të vitit 2021, kjo njësi operon pa drejtor.

Një konkurs i hapur në vitin e kaluar, ishte anuluar pasi, asnjë nga kandidatët nuk kishte arritur të plotësonte të gjitha kriteret e parapara.

Ministri i Financave, Hekuran Murati, shkurt ka thënë se së shpejti ky mekanizëm i rëndësishme i shtetit do të ketë drejtor, dhe beson që s’do përsëritet e njëjta situatë.
“Besoj që shumë shpejtë, konkursi është…besoj që po”, ka thënë Hekuran Murati – Ministër i Financave.

Për rëndësinë e kësaj njësie flasin nga shoqëria civile, të cilët thonë se kjo pozitë duhet të ketë udhëheqës me mandat të plotë.

“Njësia për Inteligjencë financiare merret me rastet e publikimit të dhënave për shpëlarje të parave, pra është një institucion mjaftë i rëndësishëm, dhe në raste të tilla dhe raste të tjera ku institucionet udhëhiqen nga ushtrues të detyrës, është pak problematike që të shkojë mënyra në mënyrën e duhur për atë arsye kërkohet, që të zgjidhet sa më shpejtë drejtori dhe kjo agjenci të funksionojë me një drejtor i cili ka mandat të plotë”, ka deklaruar Lavdim Makshana – IKD.

Por, nuk është vetëm pozita e drejtorit në këtë njësi me ushtrues detyre, pasi që edhe disa anëtarë të bordit mbikëqyrës janë të tillë. Kryetar i bordit, është ministri i Financave, derisa aty janë edhe kryeprokurori i Kosovës e drejtori i Policisë, pozita këto që janë aktualisht me ushtrues detyre.

Përveç tyre, në bordin mbikëqyrës, janë edhe ministri i Punëve të Brendshme, Drejtori i Administratës Tatimore, Drejtori i Përgjithshëm i Doganave të Kosovës dhe Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës./RTV Dukagjini/


Në trend Ekonomi

Më shumë
Një zgjidhje e avancuar për rënien e flokëve

Një zgjidhje e avancuar për rënien e flokëve

VatanMed Clinic
A u rritën sërish normat e interesit të kredive? Flasin nga Banka Qendrore e Kosovës

A u rritën sërish normat e interesit të kredive? Flasin nga Banka Qendrore e Kosovës

Ekonomi
E vërteta e madhe – Pse duhet të konsumoni mishin e freskët të pulës pa hormone dhe pa antibiotik nga Perutnina Ptuj?

E vërteta e madhe – Pse duhet të konsumoni mishin e freskët të pulës pa hormone dhe pa antibiotik nga Perutnina Ptuj?

Kosmonte Foods
Investimi në vendbanim është me rëndësi – blerja e banesës së re tek Kompleksi Linda në Fushë Kosovë është i duhuri

Investimi në vendbanim është me rëndësi – blerja e banesës së re tek Kompleksi Linda në Fushë Kosovë është i duhuri

Al Trade Center
Premiera e Transformers: Rise of the Beasts në CineStar Megaplex mblodhi një numër të madh të njerëzve!

Premiera e Transformers: Rise of the Beasts në CineStar Megaplex mblodhi një numër të madh të njerëzve!

Cinestar
AUV heq dilemat, domatet nga Shqipëria brenda parametrave të lejuar për konsum

AUV heq dilemat, domatet nga Shqipëria brenda parametrave të lejuar për konsum

Ekonomi
Kalo në kategori