Pasagjerët në Kroaci u tronditën kur panë një tigër në traget. Dikush po transportonte një kafshë të rrezikshme në një rimorkio të mbuluar në traget. 

Një pamje interesante u shfaq në Kroaci, ku një veturë me rimorkio transportonte një tigër dhe mendohet se po shkonte drejt Hvar.

Tigri u bë një tërheqje kryesore dhe u fotografua nga shumë njerëz.

Meqenëse kjo është një kafshë e rrezikshme dhe ekzotike që nuk është specifike për Kroacinë, autoritete menjëherë filluan të hetojnë situatën, madje ata kontaktuan një ekspert nga kopshti zoologjik në Split.

“Nuk është sipas rregullave që një tigër të transportohet në atë mënyrë. Përsëri gjithçka varet nëse është një tigër i ri apo i moshuar. Kur transportuam tigrin nga kopshti, erdhi një automjet i posaçëm dhe ministria ishte në dijeni të gjithë kësaj. Transportimi i këtyre kafshëve nuk është aq i thjeshtë”, thanë autoritetet e kopshtit zoologjik.

Reklama
Reklama

“Para transportimit të kafshës, ajo duhet të vihet në gjumë, pastaj të vendoset në një kafaz, duhet të zgjohet dhe duhet të jetë një person që do t’i ndjekë të gjitha këto procedura. Ka shumë faktorë, dhe njëri prej tyre është sa do të zgjasë transporti”, thuhet në një shkrim nga kopshti zoologjik. /Telegrafi/