Muzeu “Van Gogh” në Amsterdam njoftoi për identifikimin e një pikture që ndodhej në një muze të San Franciskos – që më parë dyshohej se ishte false – se rezultonte të ishte pjesë e kryeveprave të piktorit të famshëm holandez.

Piktura “Natyrë e qetë me fruta dhe gështenja” i ishte dhuruar muzeut të San Franciskos në vitin 1960 nga persona privatë.

Piktura nuk figuronte si pjesë e katalogut të veprave të artistit dhe disa ekspertë kishin dyshime për origjinalitetin e saj. /KP/