LAJMI I FUNDIT:

Një mënyrë e lehtë për pastrim të televizorit

Një mënyrë e lehtë për pastrim të televizorit

Me mirëmbajtje të rregullt do t’ia zgjasni afatin e qëndrueshmërisë

Reklama

Televizori është një aparat në shtëpitë tona i cili grumbullon mjaft pluhur.

Lajm i mirë është që ekrani i televizorit pastrohet goxha lehtë, mirëpo ka një proces i cili ju siguron që të mos e dëmtoni elektronikën tuaj të çmuar.

Pastrimi i rregullt jo vetëm që do të mbrojë ekranin, por edhe potencialisht do t’ia zgjasë jetën televizorit tuaj, transmeton Telegrafi.

Këshilla

Kurrë asgjë mos spërkatni drejtpërdrejt në ekran. Gjithmonë fillimisht spërkatni në leckë. Spërkatja drejtpërdrejtë mund të dëmtojë ekranin dhe elektronikën.

Me rastin e pastrimit gjithmonë përdorni një leckë të butë e cila nuk lë qime.

Mos përdorni kimikate të forta kur pastroni ekranin e televizorit. Këto janë sipërfaqe delikate dhe çdo gjë, përveç një tretjeje të thjeshtë 1:1 të uthullës së bardhë, është shumë e fortë për sipërfaqen e ekranit dhe mund ta dëmtojë atë.

Ju gjithashtu dëshironi të siguroheni që ta thani ekranin sa më shumë që të jetë e mundur përpara se ta ndizni përsëri. Më mirë akoma, lëreni ekranin të thahet plotësisht për të paktën një orë tjetër përpara se ta ndizni përsëri televizorin. Tharja e plotë është një hap tjetër drejt paqes shpirtërore në mbrojtjen e pjesës së brendshme të televizorit nëse lagështia futet brenda.

Kur pastroni, mos e shtypni fort pasi kjo mund të dëmtojë sipërfaqen e ndjeshme të ekranit.

Si të pastroni telekomandën e televizorit

Siç e dini ndoshta, telekomanda mund të mbledhë shumë papastërti, veçanërisht në hapësirat e vogla midis butonave.

Së pari, hiqni bateritë nëse telekomanda juaj i ka ato. Përdorni të njëjtën zgjidhje të holluar uthull në një leckë për të fshirë pjesën e jashtme të telekomandës. Mund të ushtroni presion të lehtë në pikat e mbërthyera.

Lëreni telekomandën të thahet me kokë poshtë për të paktën një orë për të lejuar që lagështia të avullojë. /Telegrafi/