LAJMI I FUNDIT:

Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë
Aristoteli

Një artist italian ka marrë vëmendjen e mediave…

Reklama

Alessando Tomasi mundëson që të kthehemi pas në kohë për të parë sesi dukeshin personazhe të rëndësishme që kanë ngritur themelet e njerëzimi.

Tomasi rindërton imazhet duke pikturuar fytyrat e filozofëve, politikanëve dhe ushtarakëve antikë grekë e romakë (përfshirë polimatin arab Ibn Sina alias Avicena), duke përdorur si bazament statujat në muze apo përshkrimet që ka gjetur në tekstet e lashta.

Punimet më të veçanta të tij mund t’i shihni më poshtë. /Telegrafi/