Martesa është fillimi – fillimi i familjes dhe është një angazhim i përjetshëm. Ajo gjithashtu ofron një mundësi për t’u rritur në vetëmohim ndërsa i shërbeni gruas dhe fëmijëve tuaj.

Në Universitetin e Melburnit, shkencëtarët kanë bërë kërkime për 14 vjet për të arritur në përfundimin se data e martesës ndikon në të ardhmen e martesës.

Përkatësisht, ata vendosën të hetojnë se cilat data dasme kanë rezultuar në martesa të dështuara. Ata morën regjistrin holandez dhe dolën me të dhëna befasuese.

Në bazë të të dhënave statistikore, ata arritën në përfundimin se shumica e divorceve kanë qenë me çifte që janë martuar në ditën e të dashuruarve, madje pesë për qind më shumë, shkruan KP.

Ky është momenti më kritik në një martesë: Nëse ia dilni ta kaloni këtë vit, do të jeni bashkë për pjesën tjetër të jetës! Ky është momenti më kritik në një martesë: Nëse ia dilni ta kaloni këtë vit, do të jeni bashkë për pjesën tjetër të jetës!

Përveç atyre që u martuan më 14 shkurt, nga të cilët u divorcuan 41 për qind e njerëzve, shumë martesa të palumtura u bënë më 8 gusht, si dhe më 11 nëntor.