Kur bëhet fjalë për më të dashurit tanë natyrisht që gjithmonë kujdesi është më i madh, e një pjesë e rëndësishëm dhe e ndjeshme sidomos gjatë vitit të parë të lindjes është trajtimi i lëkurës së tyre. 

Acarimet nga pelenat janë më të vërtetë shqetësuese, andaj edhe duhet bërë përzgjedhje të pelenave me një nivel të lartë të sigurisë për lëkurën e foshnjës.  

Si mund t’i përballojmë acarimet nga pelena?

Gjatë natës, mbani pranë vetes çdo gjë që ju duhet për ndërrimin e pelenave, mbajeni beben të thatë dhe të pastër duke ndërruar pelenën rregullisht. 

Pavarësisht kujdesit maksimal ndonjëherë mund të jenë pelenat ato që i shkaktojnë çrregullimet në lëkuren e bebes suaj, andaj për këtë sigurohuni se a e keni bërë përzgjedhjen e pelenave të duhura, e një të tillë mund ta gjeni të brendit Coop, këto pelena karakterizohen me këto veçori: 

– Mbyllje elastike, të butë dhe të zgjerueshme, të cilat së bashku me skedat e reja të mbivendosura dhe të ripozicionueshme mbështjellin butësisht fëmijën tuaj.

– Shtresë e butë, e cila e lejon lëkuren e fëmijës të marrë frymë, duke ndihmuar në parandalimin e acarimit dhe skuqjes.

– Efekt të thatë, me një sistem të veçantë me tri shtresa filtri që lejon thithjen e shpejtë dhe ruan lagështinë d.m.th e mbanë lëkuren e thatë. 

– Fleksibil ose i përshtatshëm për përdorim, nuk i lejon rrjedhjet. 

– Paralajmërues, vija e verdhë bëhet blu për të sinjalizuar nevojën për ndërrim të pelenes.

Pelenat Coop janë të testuara dermatologjikisht nga laboratorë të kualifikuar të cilësisë. Këto pelena janë bërë me 100% celulozë të çertifikuar nga PEFC (PEFC / 07-32-261) d.m.th  vijnë nga pyje të menaxhuara sipas parametrave të rreptë mjedisorë dhe socialë. Këto janë pyje të Amerikës së Veriut të cilat mbillen pas çdo prerjeje. 

Pelena të tilla cilësore dhe adekuate për fëmijën tuaj mund t’i gjeni vetëm në Super Viva.