Ka shumë rëndësi përzgjedhja e ushqimit të duhur për qenin tuaj, kjo mund të jetë vendimtare për jetën e tyre.

Salmonela është një nga përbërësit e gjetur në ushqimin e pa pëlqyer, dhe ajo mund të bëjë që ju dhe kafshët shtëpiake të jeni shumë, shumë të sëmurë.

Thuhet se problemi u zbulua pasi “një program rutinor i marrjes së mostrave nga kompania” zbuloi se ushqimi përmbante baktere Salmonela. Ky është padyshim një lajm i keq për kompanitë, por është gjithashtu një lajm i tmerrshëm për këdo që blen rregullisht këto ushqime, pasi do të thotë se ata mund të kenë ekspozuar kafshët e tyre shtëpiake dhe veten e tyre ndaj një baktere të keqe që mund të shkaktojë sëmundje serioze.

Kafshët shtëpiake me infeksione të Salmonelës mund të të kenë diarre ose diarre me gjak, ethe dhe të vjella. Disa kafshë shtëpiake do të kenë vetëm ulje të oreksit, ethe dhe dhimbje barku.

Nëse kafsha juaj ka konsumuar produktin e tërhequr dhe i ka këto simptoma, ju lutemi kontaktoni veterinerin tuaj. /Telegrafi/