Administrimi i medikamenteve të lëngshme te një fëmijë ndonjëherë mund të jetë një detyrë sfiduese nëse jeni duke punuar me një shiringë orale.

Lina Tuiasosopo, një nënë e pesë fëmijëve dhe infermiere e regjistruar në Teksas, kuptoi se koha e mjekimit mund të bëhet pak më e lehtë nëse keni një thithkë rezervë të shishes, të cilën ajo e demonstroi në një video virale të TikTok.

“Është gjithmonë një luftë për t’i dhënë medikamente foshnjës sime me një shiringë, sepse ajo e pështyn atë çdo herë”, tha Tuiasosopo për Fox News Digital. “Ajo e do shishen e saj, kështu që mendova se mund të provoja të përdorja një thithkë të zbrazët të shishes për t’i dhënë ilaçe dhe funksionoi në mënyrë të mrekullueshme”.

Tuiasosopo mat dozën që i nevojitet foshnjës së saj dhe e derdh ilaçin në një thithkë të pastër dhe të zbrazët të shishes.

Ushqimet që duhet të shmangë një nënë që ka foshnjën në gji Ushqimet që duhet të shmangë një nënë që ka foshnjën në gji

Më pas ajo e ushqen fëmijën me një shishe dhe e ndërron fshehurazi shishen me thithkën e shishes së mbushur me ilaç derisa foshnja e saj të përfundojë së marrë dozën.

@linafrancesandfam

#momhack #sickbaby #medicationadministration #momsoftiktok #momtricks #babybottle

♬ Howl’s Moving Castle – Merry-Go-Round of Life – Vitamin String Quartet

Tuiasosopo tha se truku i ilaçeve funksionon për vajzën e saj edhe kur ushqehet me shishe ndërsa fle ose është zgjuar. “Unë kam qenë nënë për 10 vjet dhe sapo e kuptova më në fund këtë truk me fëmijën tim të pestë, kështu që m’u desh ta ndaja këtë hak me prindër të tjerë në internet, të cilët gjithashtu mund të luftojnë për t’u dhënë ilaçe foshnjave të tyre”, tha Tuiasosopo.

Të gjitha lajmet nga TikTok Të gjitha lajmet nga TikTok

Ajo vazhdoi: “Pasi shumë nëna komentuan se ky truk ishte i dobishëm, unë do të thosha se videoja ishte një sukses”. Videoja prej 29 sekondash e Tuiasosopo është parë më shumë se 6.3 milionë herë dhe ka mbledhur më shumë se 445,800 pëlqime.