Ardhja e bashkatdhetarëve në Kosovë, ka bërë që të shkaktohen kolona të gjata në pikë kalimet kufitare të Kosovës.

Sipas njoftimit nga Qendra për Menaxhim Kufitar, kolonat më të gjata janë shkaktuar në pikë kalimin Merdare ku në hyrje kolonat janë deri në 250 metra, ndërsa në dalje deri në 700 metra, ndërsa pritjet në këtë pikë kalim janë në hyrje deri në një orë ndërsa në dalje deri në dy orë.

Po ashtu në pikë kalimin kufitar Dheu i Bardhë kolonat në hyrje janë deri në 150 metra e po ashtu edhe në dalje. Pritjet në këtë pikë kalim janë deri në gjysmë ore.

Në pikë kalimin kufitar Muçibabë kolonat në hyrje janë deri në 40 metra kurse në dalje deri në 300 metra, ndërsa pritjet deri në 40 minuta në dalje.

Ndërsa kolona janë shkaktuar edhe në Jarinje deri në 60 metra në hyrje, si dhe në pikë kalimin kufitar Hani i Elezit kolonat janë deri në 60 emtra në hyrje dhe dalje. Kurse pritjet te këto pikë kalime janë deri në 10 minuta.

Në vendkalimet e tjera kufitare të Republikës së Kosovës nuk ka pritje të gjata as në hyrje as në dalje nga vendi ynë.

Për të përcjellë në kohë reale gjendjen në pikë-kalimet kufitare qytetarët mund të informohen duke klikuar në web faqen e Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar. /Telegrafi/