LAJMI I FUNDIT:

Ndjenjat e urrejtjes dhe pakënaqësisë ndaj nënës suaj janë kërcënim për shëndetin dhe lumturinë tuaj

Ndjenjat e urrejtjes dhe pakënaqësisë ndaj nënës suaj janë kërcënim për shëndetin dhe lumturinë tuaj
istockphoto

Nëna është qenia më e rëndësishme në jetën tonë, nga marrëdhënia me të varet çdo gjë në jetën tonë

Çfarë marrëdhënieje keni me nënën tuaj? Të mirë? Të keqe? Nuk keni fare?

Dhe ajo marrëdhënie është shumë e rëndësishme.

Marrëdhënia juaj me nënën është bazë e marrëdhënies suaj me botën, me marrëdhënien tuaj me veten dhe me të tjerët, transmeton Telegrafi.

Nëse marrëdhënia juaj me nënën ka qenë e vështirë, e vështirë është të imagjinohet se jeta juaj dhe kontakti me njerëzit e tjerë nëpërmjet të cilëve realizoni potencialin dhe ëndrrat tuaja do të jenë të lehta. Do të jetë e komplikuar për shkak të emocioneve të rënda, ndjenjave të dhembshme, vështirësive, hidhërimit, zemërimit, fajit, inferioritetit.

Nëse nëna juaj për ndonjë arsye të veten nuk ka mundur t’ju dashurojë pa kushte, të shohë tek ju bukurinë, të jetë e lumtur me ju, nëse e ka refuzuar dashurinë tuaj, ju ka dënuar duke ju privuar dashurinë, nëse emocionalisht ka qenë inferiore, ka shfaqur dhunë psikike apo fizike ndaj jush – dhe ju për këtë arsye ndieni një zemërim të thellë, mund ta keni jashtëzakonisht të vështirë të krijoni dhe mbani marrëdhënie të harmonishme me njerëzit, të ndieni botën e jashtme si shtëpi tuajën, të ndieni forcën tuaj të ndryshimeve, të ndërtoni jetën tuaj, të shihni bukurinë te vetja dhe te të tjerët.

Reklama

Çfarë sjell një marrëdhënie e keqe me nënën tuaj?

Mund të jeni një person shumë i pasigurt, në ankth, me marrëdhënie të vështira, mund të lodheni shumë në kontaktet me njerëzit e tjerë, të ndrydhni agresionin tuaj duke luftuar me autoagresionin, mund të jeni të prirur të mishëroni mirëqenien tuaj vetëm në imagjinatë, por në realitet, kënaquni me marrëdhënie të vogla, komplekse, të pakënaqura personale dhe duke punuar në një punë që ju bën të sëmurë, sepse thellë brenda jush “mbani” mesazhin e nënës suaj.

Një ditë, kur burimet tuaja janë shterur, mbrojtjet tuaja psikologjike dobësohen ose pushojnë së funksionuari, mund të hasni një krizë të thellë mendore në të cilën do të përjetoni keqardhje për veten, pakënaqësi të thellë, zemërim dhe madje urrejtje ndaj nënës suaj, deri në atë pikë. duke dashur që ajo të vdiste.

Reklama

Po, ndodh mjaft shpesh, por nuk është e zakonshme të flitet për të. Është e rëndësishme të kuptoni se të gjitha ndjenjat që përjetoni, veçanërisht ndjenjat e forta, janë tuajat dhe se ju keni çdo të drejtë t’i përjetoni ato, keni çdo arsye për ta bërë këtë.

Si të shëroni emocionet e forta

Meqenëse këto janë ndjenja shumë të vështira, të forta, madje shkatërruese, është mirë nëse e bëni këtë me mbështetjen e një personi të interesuar për mirëqenien tuaj – një psikolog ose psikoterapist.

Atëherë do të jeni në gjendje t’i përjetoni ato së bashku sa më padëmshëm, t’i shprehni, të kuptoni më thellë veten dhe nënën tuaj, “të gjeni një marrëdhënie me të”, në formatin e një dialogu të imagjinuar dhe të kuptoni se nuk kishte asnjë qëllim të keq në marrëdhënien e saj me ju, por vetëm pafuqinë e saj dhe “deformimin shpirtëror”, të cilin ajo nuk mund ta përballonte.

Reklama

Dhe atëherë do të jeni në gjendje ta shndërroni qëndrimin tuaj ndaj vetes dhe autoagresionin në një pranim të thellë, në një ndjenjë të vlerës tuaj të paqartë.

Duke ndryshuar qëndrimin tuaj ndaj njerëzve të tjerë dhe ndjenjën e urrejtjes ndaj nënës suaj, e cila ju bën të perceptoni në mënyrë të pandërgjegjshme botën e jashtme si një vend armiqësor, të zymtë, do të arrini në një falje të thellë dhe të vërtetë – dhe ndoshta për herë të parë do zbuloni një botë të jashtme “ndryshe”, si një jetë që ju gëzon pafund.

Do të zbuloni se kjo botë është shtëpia juaj, në të cilën nuk ka më ankth, dhimbje dhe urrejtje.

“Suksesi ka fytyrën e nënës”, tha Bert Hellinger. /Telegrafi/

Reklama

Në trend Stil

Më shumë
As paraja, as seksi: Terapeutët zbulojnë problemin më të madh të çifteve

As paraja, as seksi: Terapeutët zbulojnë problemin më të madh të çifteve

Lifestyle
Horoskopi për muajin prill 2023

Horoskopi për muajin prill 2023

Astrologji
A e dini që qentë i zgjedhim sipas personalitetit tonë?

A e dini që qentë i zgjedhim sipas personalitetit tonë?

Kërshëri
Katër sfidat me të cilat ballafaqohen vetëm personat me inteligjencë të lartë

Katër sfidat me të cilat ballafaqohen vetëm personat me inteligjencë të lartë

Lifestyle
Tri metoda për pastrimin e thellë të dyshekut - një burim i fshehur papastërtie në shtëpi

Tri metoda për pastrimin e thellë të dyshekut - një burim i fshehur papastërtie në shtëpi

Bëje vet
Si t’i hiqni njollat e domates nga rrobat: Është më e lehtë nga sa mendoni

Si t’i hiqni njollat e domates nga rrobat: Është më e lehtë nga sa mendoni

Bëje vet
Kalo në kategori