Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka njoftuar vlera prej 100 eurove tashmë është shpërndarë për rreth 280 mijë pensionistë.

Sipas Muratit, nga sot rreth 26 mijë familje në skemën e ndihmës sociale do të marrin dyfishin e vlerës.

“Me datën 15 prill, shtesa prej 100 euro u është shpërndarë rreth 280 mijë pensionmarrësve. Ndërsa sot, në kuadër të pakos mbështetëse, rreth 26 mijë familje në skemën e ndihmës sociale do të marrin dyfishin e vlerës, tashmë të rritur”, ka njoftuar Murati në Facebook.

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka marr vendim që për muajin prill, pensionistëve, punëtorëve të sektorit privat e publik dhe studentëve do t’iu ndahen nga 100 euro.

Reklama

Kjo masë në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike, buxhetit do t’i kushtoj rreth 100 milionë euro dhe përfshinë mbi 800 mijë qytetarë. /Telegrafi/

Reklama