LAJMI I FUNDIT:

Ndalimi i një 23-vjeçari nga Manastiri për abuzim seksual ndaj një personi të dobët

Ndalimi i një 23-vjeçari nga Manastiri për abuzim seksual ndaj një personi të dobët

Prokuroria Themelore Publike Manastir ka nxjerrë Urdhër për zhvillimin e procedurës hetimore ndaj një 23 vjeçari të dyshuar për veprën penale – Keqpërdorim seksual ndaj personit të dobët nga neni 187 paragrafi 1 i Kodit Penal.

Më 23 prill, në shtëpinë e tij në Manastir, i dyshuari ka abuzuar seksualisht me një person me sëmundje të përhershme mendore, e ka shtyrë të kryejë akt seksual dhe aktin e ka regjistruar dhe e ka transmetuar drejtpërdrejt në kanalin e regjistruar në YouTube.


Prokurori publik kompetent i ka dorëzuar gjyqtarit të procedurës paraprake nga Gjykata Themelore në Manastir propozim për caktimin e masës së paraburgimit për të dyshuarin. Duke vlerësuar se propozimi është i arsyetuar dhe ligjërisht i bazuar, Gjykata caktoi masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh.