Se një balonë mund të shndërrohet në një vepër të vërtetë arti, është dëshmuar nga artisti japonez Masayoshi Matsumoto.

Duhen dy deri në gjashtë orë për secilën pjesë, shkruan Bored Panda.

Kjo nuk ka të bëjë me llojin e kafshëve që argëtuesit i bëjnë për datëlindjet e fëmijëve.

Nga rruga, ky artist 30-vjeçar nga Kanagawa u diplomua në inxhinieri në Institutin e Teknologjisë në Tokio, ku mori gradën master në vitin 2014.

Ai ka punuar në një projektin “art realist balonash” për më shumë se një dekadë.

Matsumoto tha për Bored Panda se ai ishte tërhequr nga kafshët dhe insektet që nga fëmijëria, kështu që emocionalisht i lidh veprimet e tij me ta.

Shikoni disa nga kafshët dhe insektet “e fryra” dhe shikoni veçantinë e tyre. /kp/Telegrafi/