Për ta verifikuar këtë, gjatë një studimi, 2.000 pronarë qensh u anketuan për të zbuluar se në cilat pozicione flenë qentë e tyre

Gjatë atij sondazhi, pronarët e qenve u pyetën gjithashtu se sa kohë flinte kafsha e tyre dhe mesatarja e kohës arriti numrin nëntë orë në ditë, transmeton Telegrafi.

Pozicioni më i zakonshëm është që qeni të jetë i mbledhur (71 për qind), ndërsa 57 për qind shtrihen në shpinë me këmbët e ngritura.

Por vendet e çuditshme ku flenë qentë tanë mund të ngrenë gjithashtu shumë pyetje.

Ndërsa dy të tretat e qenve (67 për qind) flenë në shtratin e tyre, një në 10 qen u gjet duke fjetur në një shportë rrobash, ndërsa 24 për qind zgjodhën pjesën e pasme të një kolltuku gjumi.

Në përgjithësi, 73 për qind e të anketuarve pranuan se ishin të hutuar për disa nga pozicionet e gjumit të qenve të tyre. Në përgjithësi, 73 për qind e të anketuarve pranuan se ishin të hutuar nga disa pozicione të gjumit në të cilat gjetën qentë e tyre.

Dr. Helen Whiteside, kreu i kërkimit në kompaninë udhërrëfyes për qentë, tha: “Ne jemi adhurues të qenve dhe kafshët tona shtëpiake janë pjesë e familjes sonë. Gjumi është tepër i rëndësishëm për shëndetin mendor të një qeni dhe luan një rol të rëndësishëm në të mësuarit dhe kujtesën.

“Ka shumë gjëra që pronarët mund të bëjnë për të ndihmuar qenin e tyre të bëjë një gjumë të mirë. “Qentë e duan rutinën, prandaj është e rëndësishme që qeni juaj të ketë një hapësirë të qetë me një temperaturë të rehatshme gjumi. Për këlyshët dhe qentë më të rinj, ‘shtrati’ i duhur do të ndihmojë në zhvillimin e zakoneve të mira të gjumit afatgjatë.”

Tim Stafford, drejtor i udhërrëfyesit për qentë, tha: “Ne të gjithë i duam qentë tanë, por më shumë se gjysma e njerëzve pranojnë se duhet të edukohen më shumë për qentë dhe modelet e tyre të gjumit për t’u siguruar që ata të bëjnë një jetë të shëndetshme.

“Për t’i ndihmuar qentë të flenë në mënyrën më të mirë të mundshme, është e rëndësishme t’u bëjmë atyre një zgjedhje, jo vetëm se ku do të flenë, por edhe llojin e shtratit që kanë zgjedhur për të fjetur – disa qen do të preferojnë disa lloje shtretërish , ndërsa të tjerët do të zgjedhin të flenë në dysheme.

“Është gjithashtu shumë e rëndësishme që kur një qen është në shtrat, nuk duhet ta shqetësojmë, sepse, ashtu si disa njerëz, disa qen mund të jenë të mërzitur nëse zgjohen papritur nga një gjumë i thellë. /Telegrafi/