Mjekët në Lituani kanë hequr më shumë se një kilogram gozhda dhe vida nga stomaku i një burri i cili filloi të gëlltiste objekte metalike pas lënies së alkoolit.

Reklama

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, burri, i cili nuk u identifikua për arsye të konfidencialitetit të pacientit, u shtrua në spital në qytetin port Kalta të Kaltës në Balltik me dhimbje të forta barku.

Një incizim i stomakut të tij tregoi copa metali – madje disa me madhësi deri në 10 centimetra.

“Gjatë operacionit tre-orësh me kontroll me rreze X, të gjithë trupat e huaj, madje edhe më të vegjlit, në stomakun e pacientit u hoqën”, ka thënë kirurgu Sarunas Dailidenas.

Reklama

Spitali u siguroi mediave një fotografi të një tabaka kirurgjikale të mbushur me gozhda dhe vida.

Reklama

“Ne kurrë nuk kemi parë diçka të tillë”, tha Algirdas Slepavicius, kirurg kryesor në Spitalin Klaipeda për mediat lokale.

Mjeku tha se burri kishte filluar të gëlltiste objektet metalike muajin e fundit pasi kishte ndaluar pirjen e alkoolit.

Pacienti ishte në gjendje të qëndrueshme pas operacionit, shtoi ai. /Telegrafi/