Bazuar në raportin ditor të ditës së sotme, Ministria e Infrastrukturës njofton se ka pasur intervenime në disa rrugë të Kosovës.

Sipas MI-së, në rajonin e Gjilanit 1 gjendja e rrugëve është e mirë, është intervenuar në gjitha drejtimet në hedhjen e kripës për shkak të ngricave. Ndërsa në Gjilan 2, të gjitha rrugët janë në gjendje të mirë, në disa pjesë për shkak të reshjeve të shiut ka erodime dhe rrëshqitje të dheut në rrugën Shipashnicë e Epërme Desivojcë në kilometrat 55-60. Ndërsa rrugën Kamenicë – Strezoc është shembur ura, po punohet për zgjidhje alternative.

Rruga nacionale N9, Prishtinë – Pejë në fshatin Vragoli sot janë liruar dy shirita për qarkullimin e automjeteve.

Reklama

Ne rrugën rajonale R220 drejtimi Prilluzhe – Vushtrri, lumi Sitnica ka dal nga shtrati dhe pjesa e rrugës Prilluzhe – Mihaliq është e mbyllur për komunikacion.

Reklama

Gjithashtu edhe tek Prizreni 2 është intervenuar në shpërndarjen e kripës në rrugët R115 Prizren – Prevallë, R113 Zhur – Dragash – Restelicë, R114 Dragash – Brod.

Për shkak të temperaturave nën zero (-3) u intervenua në hedhje kripe e rërë në orët e mbrëmjes dhe të mëngjesit në të gjitha rrugët e regjionit Prishtina 1 si preventivë për parandalim të krijimit të ngricave në shtresat qarkulluese.

Për shkak të temperaturave nen zero, në auto-udha R6 Doganaj – Hani i Elezit, është intervenuar me hedhje kripe si preventivë për parandalimin e krijimit të ngricave në shtresat qarkulluese.

Reklama

Po ashtu në Peja 1, në rrugën N9 Pejë – Klinë bëhet pastrimi e kanaleve anësore sepse pas vërshimeve ka pasur erodime dhe mbyllje të kanaleve. Po ashtu, në kilometrin e 18 të rrugës Pejë -Kuqishtë kujdestarohet 24 orë për shkak të reshjeve ka erodime dhe rrëshqitje të dheut, dhe po intervenohet me eskavator në largim të materialit. Gjithashtu në rrugën R108 Deçan – Kozhnjer bëhet largimi i erodimeve.

Reklama

Kompanitë e mirëmbajtjes janë duke vazhduar punën në të gjitha rrugët që janë nën përgjegjësi të Ministrisë së Infrastrukturës. Lusim qytetarët që t’iu përshtaten kushteve atmosferike gjatë ngasjes. /Telegrafi/