Kosova sot zyrtarisht ka dorëzuar në Pragë, aplikimin për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Dorëzimin e letrave e bëri kryeministri i Kosovës, Albin Kurti. Pas kësaj Kurti dhe ministri i Çekisë për Çështje Evropiane, Mateus Bek, mbajtën një konferencë për media.

Ministri çek ka thënë se është nder për të që të pranojë aplikimin e Kosovës për anëtarësim në BE.

Ai ka theksuar se Presidenca çeke në 6 muajt e fundit i ka vënë vëmendje të jashtëzakonshme Ballkanit Perëndimor.

“Është nder për mua si kryetar i Këshillit të BE-së të pranojë aplikacionin e Kosovës. Na vjen mirë që kemi arritur të avancojmë tutje çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën. Na vjen mirë që është arritur konsensus Këshilli me Parlamentin Evropian për këtë çështje. Është satisfaksion i jashtëzakonshëm”, ka thënë Bek, duke shtuar se kështu po e plotësojnë njërin nga prioritetet e presidencës së tyre.

Reklama
Reklama

Bek tha se Çekia e mbështet Kosovën drejt rrugës evropiane.

“Mirëpres kohën kur do të kem më shumë liri për të folur për politikë evropianë. Qeveria e Çekisë mbështet Kosovën në këtë aspekt”, ka thënë Bek. /Telegrafi/