Temperaturat e ulëta pritet të mbizotërojnë në gjithë Evropën gjatë tetorit dhe nëntorit, kurse në dhjetor do të ngritën sërish, kanë njoftuar meteorologët amerikanë.

Në jug të Evropës gjatë tetorit e deri në dhjetor pritet të jetë më nxehtë se që zakonisht është, transmeton Telegrafi.

Në Britani të Madhe, në pjesën veriore të Evropës dhe në jug të Skandinavisë pritet të ketë reshje, e në jug të Evropës do të jetë më thatë.

Meteorologu amerikan Todd Crawford, thotë se pjesa e madhe e Evropës veriore gjatë janarit dhe shkurtit do të kaplohet nga të ftohtit ekstrem, që do konsiderohet si dimri më i ftohtë në tetë vitet e fundit. /Telegrafi/